www.businesscc.nl

Overvloed Phishingmail d.m.v. AI

Privacy | Profilering | Ondersteuning

Overvloed Phishingmail d.m.v. AI

Artikel: ESET – LinkedIn

Bron en tekst artikel ESET:
https://www.linkedin.com/posts/eset-nederland_hoe-herken-je-phishing-en-hoe-ga-je-ermee-activity-7092874121318932480-vlb6?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Het AD waarschuwde gisteren voor een vloedgolf aan phishingmails. Maar liefst 91 procent van de mensen die een door kunstmatige intelligentie (AI) geschreven phishingbrief voorgeschoteld kregen, dacht dat dit door een mens was geschreven.

Nu de AI-tool met een rap tempo populair is geworden, weten ook kwaadwillenden de tool in te zetten om frauduleuze mails te schrijven. De, door ChatGPT gegenereerde #phishing e-mails zijn haast niet meer van het echt te onderscheiden. 

”Als je naar online oplichting kijkt, draait alles erom hoe geloofwaardig je, in dit geval, een e-mail kunt maken. Daar kan ChatGPT een rol in spelen. Het gaat om het gemak waarmee dit kan, hoe criminelen sneller en op grotere schaal mensen kunnen oplichten”, aldus Dave Maasland (ESET) in de uitzending van het #HartvanNederland.

”Laat je nooit onder druk zetten om nu een #bankrekening in te vullen of geld over te maken. Hoe goed de mail ook geschreven is, als iets nu moet gebeuren gaat dit vaak nooit via de mail en laat je daarom ook niet onder druk zetten”.

Meer weten over hoe je #phishing beter kunt leren herkennen, om te voorkomen dat je per ongeluk gegevens of geld afstaat? In het artikel via de link geeft ESET meer informatie….

Lees snel meer…
https://onlineveilig.eset.com/hoe-herken-je-phishing-en-wat-moet-je-ermee-doen

#ESET #Phishing #AI